‘Ik voel me zekerder als trainer’

Ik wilde meer achtergrond en die heb ik gekregen! Trainer zijn doe je er niet zomaar even bij. Trainen is een vak. En wat een kennis en enthousiasme bij alle opleiders voor dit vak. Dat merk je aan alles. Sinds de opleiding voel ik me zekerder als trainer. Ik weet dat wat er staat goed is. Mocht je op zoek zijn naar een opleiding om het vak als trainer je eigen te maken… kijk dan niet verder! Hier heb je alle kennis, vaardigheden, passie, enthousiasme en humor bij elkaar.

Anke Korf – Keijsers Ergotherapeut de-ergo.nl

‘Mijn hele opzet klopt!’

Ik gooide echt zoveel mogelijk informatie over de schutting. Ze vonden het leuk, leerzaam, maar in de praktijk brengen; ho maar. Ik wist niet hoe ik de hoeveelheid stof terug moest brengen en toch niks belangrijks zou missen. Nu klopt mijn hele opzet gewoon en mensen zijn geboeid. Less is more. Mijn deelnemers gaan gericht aan de slag in allemaal oefeningen en gaan echt met het gevoel naar huis dat ze iets nuttigs hebben geleerd wat ze ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

Ellen Bonhof Stresscoach Ellenbonhof.com

‘Veel meer energie’

Ik was veel droge stof aan het zenden. Mijn deelnemers vielen binnen no-time in slaap. Ik wilde alles goed overbrengen, maar ik kon de geschikte vorm niet vinden. Heel fijn hoe jullie mij tijdens de opleiding steeds feedback gaven en mee konden denken, zonder dat jullie enige kennis hadden van mijn expertise. Ik deelde mijn training op in verschillende onderdelen. Ik begin nu met een casus, ik vertel kort iets over de theorie en vervolgens gaan de deelnemers oefenen in verschillende werkvormen. Ik krijg hier hele positieve reacties op. Ze zijn van begin tot eind geboeid en geven ook altijd terug dat het geen moment saai was. Door alle reacties krijg ik zelf veel meer energie van het geven van trainingen.

Irma Visserman Senior adviseur HRM

‘Ik weet nu waar ik mee bezig ben’

Ik ontwikkelde mijn trainingen met veel zorg, maar puur op ervaring en gevoel. Daardoor kostte de voorbereiding me veel tijd en wist ik niet zeker of het wel goed was. Met name dat laatste zorgde voor stress vooraf. De training die ik ontwierp tijdens de opleiding heb ik nu twee keer gegeven. De deelnemers gaven de training 3x een 9 en 3x een 10, en waardeerden mij als trainer met 2x een 9 en 4x een 10! Dit had ik nooit zo kunnen doen als ik de opleiding niet had gevolgd. Ik weet nu veel beter waar ik mee bezig ben en hoe ik tot echt leerresultaat bij de deelnemers kom.

Karin Bustraan Professional Organizer Humanityinbusiness.nl

‘Ik durf meer achterover te leunen’

Ik deelde te veel theorie en ik had te veel standaard materiaal. Dat dit inderdaad anders kon is me nu wel duidelijk. Mijn intakes zijn beter. Daardoor kan ik beginnen met ‘de pijn’ van mijn deelnemers, zitten ze gelijk op het puntje van hun stoel en weten dat ze bij mij op de juiste plek zijn. Ik heb mijn onderdelen kleiner gemaakt, ik heb goede, leuke oefeningen en ik durf meer achterover te leunen. En dat ‘zelf minder doen’ is best een uitdaging voor mij ☺. Daan en Marleen vond ik beiden erg fijn. Er hing altijd een open sfeer en er werd veel gelachen. Zelfs tijdens de online sessies. Die zaten strak in elkaar.

Kirsten van Til Arbeidsmarktexpert, coach & trainer
 deverbinders.nl

‘Van PowerPoint bombardement naar interactie’

Ik geef trainingen met een vrij groot juridisch component. Niet de meest sexy stof. Met als gevolg: een soort PowerPoint bombardement van taaie materie en weinig interactie of oefeningen. De opleiding heeft me een heel concreet stappenplan gegeven hoe ik een goede training kan maken, ook voor mijn toch wat theoretische onderwerp. Mijn trainingen zijn nu veel interactiever en ik vind het leuker om te doen. De trainers zijn stuk voor stuk heel ervaren en goed in hun vak. Ze passen (uiteraard) dezelfde methode toe als die wij aangeleerd krijgen. Je ziet dus direct hoe dat in de praktijk werkt. Ook denken ze goed mee met je trainingsontwerp. Een aanrader!

Martijn van Bennekom Zelfstandig interim inkoopmanager/inkoopconsultant vbinkoopadvies.nl

‘Hands on trainen’

Ik wist niet precies wat er in mijn trainingen al werkte en wat niet. Ik deed veel op gezond verstand. Mijn onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zekerheid en enthousiasme. Mijn planning is strakker en de training verloopt vlot en duidelijk. Dit krijg ik ook terug. Hands on trainen. Dat is waar ik als eerste aan denk bij jullie. Ik kon veel oefenen en jullie hielpen mijn overdenkingen te ordenen. Als iemand dit zoekt in een trainersopleiding, dan zijn ze bij jullie aan het juiste adres.

Pascalle Slob Trainer binnen het sociale domein

‘Mooie handvatten voor gedoe in de groep’

Ik had na een training altijd het gevoel dat onze cursisten wel snapten wat ze beter konden doen, maar dat ze het tóch niet toepasten. Verder kon ik me onzeker voelen als ze bijvoorbeeld onderling aan het smoezen waren. In de opleiding leerde ik hoe ik onze cursussen écht kan laten aansluiten bij de praktijk van de deelnemers en hun pijnpunten. Ook kreeg ik mooie handvatten hoe ik om kan gaan met gedoe in de groep. Nu heb ik echt het idee dat mijn groep met alles aan de slag gaat.

Ton van Kampen Adviseur Managed Services & Innovatie bdo.nl/digital

Wie zijn wij

We werken nauw samen met de karin de galan school voor training. Zo kunnen we interessante inzichten en onderzoeken direct verwerken in onze trainingen aan experts die ook trainen.

Unieke partner